Kaikki kirjoittajan Leila Pietikäinen artikkelit

Olutseurassa tapahtuu!

Muutamia muistutuksia

1. Kevätkokous 31.3.2017 Sandels sali
Kevätkokous Olvilla pe 31.3.2017 klo 18.
Ruokailusta joudumme perimään pienen korvauksen, tarkenus virallisessa kutsussa 16.3.2017. Tehdaskierros vain 20 ensimmäiselle/halukkaalle, siis on vain yksi kierros.
Ilmoittautumiset sihteeri Jarille, jari.k.heino@gmail.com tai tekstiviestillä 0400 206071 viimeistään pe 24.3.2017.

2. Laidunkauden avajaiset Hotellilaiva Wuoksi pe 12.5.2017 klo 18.

Saamme oppaaksemme Antti Niskasen Pesolan pihvilihasta, Antti on luvannut kertoa korkealaatuisen kotimaisen lihan tuottamisesta ja toimia grillimestarina. Osa meistä varmaan pääsee näyttämään myös omia taitojaan. Jäsenillä on mahdollisuus tilata etukäteen myös omaan käyttöön lihat, makkarat yms.
Henkka maistattaa jotain mielenkiintoista olutta alkajaiseksi ja olutmestari varmistaa, ettei jano pääse muutenkaan yllättämään.

3. Dublin matka 31.8 – 3.9.2017, ilmottautumiset Matka Vekka.

Jännittäviä hiihdon MM-kisoja!
Jari

ps. Olethan jo Olutseuran Facebookissa käy tykkäämässä ruokaperjantain kuvia yms.

Huippuhyvää sapuskaa!

Olutseuran ruokaperjantai 17.2.2017 ravintola Pikku-Iitassa oli paitsi maukas myös hauska. Meitä taisi olla mukana 11 henkeä. Tiina, Pikku-Iitan emäntä ja jäsenemme,jakoi meidät kolmeen ryhmään ja ryhmille tehtävät. Kaksi joukkiota laittoi ruokaa keittiössä ja yksi ryhmä kattoi pöydän.
Aloitimme kuuden maissa ja jo seitsemältä olimme pöydässä, niin paljon oli Tiina esivalmistellut ruokia.
Tarjolla oli kurkkualkupaloja, salaattia, pateeta, kasvispaistosta, uunibroileria, ripsejä, ym., niin paljon, että napa naukui.
Älyttömän hyvää!

RUOKAPERJANTAI KUTSUU!

MUISTUTUKSENA KAIKILLE!

1. Ruokaperjantai Pikku-Iitassa pe 17.2.2017 klo 18
Pääsemme itse osallistumaan oman ruokamme laittoon
Tiinan (Fränti) johdolla.
Tehtävä ei vaadin juurikaan kokin taitoja, sillä Ti
ina (ja varmaan muutkin kokeneemmat) opastavat tarvittaessa. Lopuksi tieten kin nautimme
aikaansaannoksemme. Seura tarjoaa ruoanvalmistusjuo
man ja ruokajuoman.
Muiden kulujen peittämiseksi toivomme 25 euron suoritusta/osallistuja yllä olevalle tilillemme FI97 5068 0640 1757 49 pe 10.2.2017 mennessä. Maksu toimii samalla ilmoittautumisena.
Muistakaa maksaa myös jäsenmaksunne HETI!

Alla vielä kertauksena tulevista tapahtumista. Lait
takaa kalentereihin! Lähetämme vielä erillisen kokouskuts
un kevätkokoukseen.
2. Kevätkokous Olvilla pe 31.3.2017 klo 18. Pitkästä aikaa pääsemme vierailemaan ”kaikkein pyhimmässä” eli Olvin tehtailla, jossa isäntänämme on ammattilainen, Pentti Pelttari. Kuulemme varmaankin Olvin
tilannekatsauksen ja saamme lisätietoa oluen valmis
tuksesta. Luultavasti myös yrityksen tuotteita on tarjolla. Ruokailusta joudumme perimään pienen korvauksen, joka ilmoitetaan varsinaisen kokouskutsun yhteydessä maaliskuussa.
Ilmoittautumiset sihteeri Jarille, jari.k.heino@gmail.com
p. 0400 206 071 viimeistään pe 24.3.2017.

3. Laidunkauden avajaiset Wuoksi-laivalla pe 12.5.2
017 klo 18. Kesä otetaan vastaan grillauksen merkeissä. Saamme oppaaksemme Antti Niskasen Pesolan Pihvilihasta. Hän on luvannut kertoa korkealaatuisen kotimaisen
lihan tuottamisesta ja toimia grillimestarina. Osa
meistä varmaan pääsee näyttämään myös omia taitojaan. Henkka maistattaa jotain mielenkiintoista olutta
alkajaiseksi ja olutmestari varmistaa, ettei jano pääse muutenkaan yllättämään. Grillaustuotteista perimme pienen korvauksen, josta ilmoitamme huhtikuun kutsussa tarkemmin.

4. Matka Dubliniin Guinnessin panimoon ja Jamesonin
viskitislaamoon 31.8.-3.9.2017
Edellisen tiedotteen lopussa olevasta liitteestä näet tarkemmat yksityiskohdat tästä retkestä. Muista
ilmoittautua MatkaSavoon 15.5.2017 mennessä!
Yhdistys tarjoaa kyydin Kuopion lentoasemalle ja takaisin.

Hallitus toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetu
lleiksi tapahtumiin!

Paljon hauskaa luvassa!

Iisalmen Olutseuran jäsentiedote 1/17
Hyvää Uutta Vuotta 2017 kaikille!

Päätimme edellisen vuoden toiminnan pikkujoulujuhlaan Wuoksi-laivalla, jossa Ismo Apell kertoi laivan historiasta ja nykypäivästä. Tuulan (Kainulainen) laatiman maukkaan aterian meille tarjoili sisäänajovaiheessa oleva henkilökunta kansi- ja reisimiehineen. Hyvin homma sujui, vaikka yksi paistos unohtuikin lämpölaatikkoon.Ruoka riitti silti mainiosti. Mukana oli 37 jäsentä ja avecia.
Vuosi on siis vaihtunut ja toivoisimme jäsenmaksujen suorituksia tilillemme FI97 5068 0640 1757 49 (30 e/jäsen + 15 e/avec) 31.1.2017 mennessä. Maksun vastineeksi olemme suunnitelleet monenlaista mukavaa:

1. RUOKAPERJANTAI Pikku-Iitassa pe 17.2.2017 klo 18.00

Pääsemme itse osallistumaan oman ruokamme laittoon Tiinan (Fränti) johdolla. Tehtävä ei vaadin juurikaan kokin taitoja, sillä Tiina (ja varmaan muutkin kokeneemmat) opastavat tarvittaessa. Lopuksi tietenkin nautimme aikaansaannoksemme. Seura tarjoaa ruoanvalmistusjuoman ja ruokajuoman. Muiden kulujen peittämiseksi toivomme 25 euron suoritusta/osallistuja yllä olevalle tilillemme pe 10.2.2017 mennessä. Maksu toimii samalla ilmoittautumisena.

2.KEVÄTKOKOUS Olvilla pe 31.3.2017 klo 18.00

Pitkästä aikaa pääsemme vierailemaan ”kaikkein pyhimmässä” eli Olvin tehtailla, jossa isäntänämme on ammattilainen, Pentti Pelttari. Kuulemme varmaankin Olvin tilannekatsauksen ja saamme lisätietoa oluen valmistuksesta. Luultavasti myös yrityksen tuotteita on tarjolla. Ruokailusta joudumme perimään pienen korvauksen, joka ilmoitetaan varsinaisen kokouskutsun yhteydessä maaliskuussa. Ilmoittautumiset sihteeri Jarille, jari.k.heino@gmail.com p. 0400 206 071 viimeistään pe 24.3.2017.

3.LAIDUNKAUDEN AVAJAISET Wuoksi-laivalla pe 12.5.2017 klo 18.00

Kesä otetaan vastaan grillauksen merkeissä. Saamme oppaaksemme Antti Niskasen Pesolan pihvilihasta, joka on luvannut kertoa korkealaatuisen kotimaisen lihan tuottamisesta ja toimia grillimestarina. Osa meistä varmaan pääsee näyttämään myös omia taitojaan. Henkka maistattaa jotain mielenkiintoista olutta alkajaiseksi ja olutmestari varmistaa, ettei jano pääse muutenkaan yllättämään. Grillaustuotteista perimme pienen korvauksen, josta ilmoitamme huhtikuun kutsussa tarkemmin.

4.MATKA DUBLINIIN panimoon ja Jamesonin viskitislaamoon 31.8.-3.9.2017

Alla liitteenä esite matkasta.Muista ilmoittautua MatkaSavoon 15.5.2017 mennessä! Yhdistys tarjoaa kyydin Kuopion lentoasemalle ja takaisin.

Hallitus toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi tapahtumiin!

Iisalmen Olutseura, Dublin 2017-4

Syyskokouspäätöksiä

olutseura

Vierailimme Iso – Kallan Panimossa Kuopiossa 28.10.2016. Mukana oli 23 iloista jäsentä ja avecia. Matkalla bussissa pidimme yhdistyksen syyskokouksen. Kävimme läpi normaalit syyskokousasiat. Hyväksyimme toimintasuunnitelman, talousarvion ja jäsenmaksut, jotka säilyivät entisellään (30 e jäsen, 15 e avec). Seuran puheenjohtajana jatkaa ensi vuoden Ensio Kainulainen, samoin nykyinen hallitus Leila Pietikäinen, Sirpa Sundqvist, Sinikka Tiuraniemi, Jari Heino ja Reima Karhunen. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Henrik Blumenthal. Toiminnantarkastajiksi valittiin Liisa ja Osmo Saastamoinen.

Panimovierailua ja pikkujoulua

 

Nytpä sitä lähetäänkin oikein kalakukkopiäkaapunkiin! Eli pe 28.10. lähtö Iisalmen linja-autoasemalta klo 17.30 suuntana Iso-Kallan panimo, jonka perustajat ovat muutes pielavetisiä.  Panimokierroksen ja maistiaisten jälkeen menemme syömään Bierstubeen, jossa on todella laaja olutvalikoima (n. 70 eri merkkiä).

Matkalla linja-autossa pidämme syyskokouksen.

Huomaa myös seuraava asia eli pikkujoulu. Ks. esittely tässä alla ja ilmoittaudu!

Pikkujoulu laivalla la 19.11.2016 alkaen klo 18.

Pikkujoulua vietämme tällä kertaa vesillä, emme tosin purjehtien. Tutustumme paljon puhetta aiheuttaneeseen Ismo Apellin laivaan Iisalmen satamassa. Kuulemme laivan historian ja ”seikkailun” virkamiesten mielivalta-aallokossa. Nautimme laivalla monipuolisen Koljonvirran Kartanon valmistaman jouluaterian, jonka hinta on 25 e/henkilö. Juomat järjestää olutmestarimme Sirpa omakustannushintaan. Seura tarjoaa tervetuloglögin ja maksaa laivan tilavuokran.

Ismon esittämän ”laivastoryn” lisäksi nautimme toistemme seurasta, yhteislaulusta ja Reiman järjestämästä kuvashowsta, joka käsittelee kesäretkeämme Tallinnaan ja Tarttoon. Ilmoittaudu Enskalle ensio.kainulainen@gmail.com p. 050 561 4405 tai Jarille jari.k.heino@gmail.com p. 0400 206 071 viimeistään isänpäivänä su 13.11. klo 17.00 ja maksa samalla ruokailu ennakkoon (siis 25 e/hlö) seuran tilille FI97 5068 0640 1757 49.

Tervetuloa!

Hallitus

Syyskokous pe 18.9.2015 Olutmestarissa

Aurinkoisesta ja lämpimästä säästä huolimatta katseet kääntyvät kohti syksyä. Syksyn pimenevässä illassa järjestetään kaikkien odottama Olutseuran syyskokous 18.9.2015 klo 18. Paikkana toimii Olutmestari (Veikonkatu 1). Virallisen kokouksen lisäksi ohjelmassa on ruokailu.

Menu:

  • Leipä ja voi/tuorejuustolevite
  • Talon vihersalaatti ja salaatinkastike, Coleslaw
  • Rosmariiniperunat ja lämpimät kasvikset
  • Broilerin rintafilettä kermaisessa juustokastikkeessa ja ylikypsää possua tummassa chilikastikkeessa
  • Kääretorttu ja kahvi/tee

Ruokailun hinta seuran sponsoroinnin jälkeen on 20 € / nenä. Ilmoittautuminen ruokailuun oheisella lomakkeella ti 8.9. mennessä.

Nimi 1:

Nimi 2:

Muuta: